Over

Sinds 1998 ben ik bezig met keramiek. Onder de bezielende leiding van Ruud Peelen ben ik toen de mogelijkheden van het vormen met klei gaan ontdekken. De laatste jaren ben ik, onder begeleiding van Thijlbert Manche, ook aan het experimenteren met de verschillende mogelijkheden van glazuur.

Ik werk voornamelijk keramisch (met platen klei) en maak schaalvormen, figuratieve en abstracte vormen. Ik hou ervan om de klei op meerdere manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld met mallen, met platen of opbouwend met stukjes, plaatjes of rolletjes. Ook in de afwerking probeer ik verschillende mogelijkheden uit: ruw of glad afgewerkt, egaal of ingewassen met oxydes, kale klei of bedekt met een glazuur.

Naast keramische werkstukken maak ik ook andere werkstukken. Daarbij streef ik ernaar om gebruikt materiaal te herbruiken. Dat kan een oude deken, een leren jasje, maar ook een partij scherven zijn. Ook voor de tassen, die ik sinds 2012 maak, gebruik ik materiaal dat 'over' is. Het liefst stukken restleer. Iedere tas die ik maak is uniek en heeft een eigen verhaal(tje). Hij moet handig in gebruik zijn en kleuren hebben die goed bij elkaar passen. Pas als dat allemaal het geval is, krijgt hij het logo

Op mijn Facebook-pagina plaats ik regelmatig foto's en toelichtende tekst over nieuwe werkstukken die ik maak. Door deze pagina te "liken" blijf je automatisch op de hoogte.

Exposities

Eerder was mijn werk te zien in:

  • KunstpostWijchen in Wijchen (maart 2015)
  • Museum De Locht in Melderslo (december 2013)
  • Open Atelier- en Galerieroute met Tushi Nicolasen (april 2013)
  • Kunstpost Wijchen met Ina Scholten (juli 2011)
  • Antiquariaat Verzameld Werk in Nijmegen oktober (december 2010)
  • d'ETALAGE, kijkraam voor kunst in Vierlingsbeek april (augustus 2008)